2021-11-07: Fantastiskt älgjobb

jagdterrier 21 035Var på en annan mark idag. Där fanns det kalv kvar att skjuta och eftersom det inte alltid är bara kalv i marken så passade det ju bra att ta en tysk jaktterrier, då de tar det som finns. Härligt att komma iväg en underbar tidig novembermorgon. Vädret var fantastiskt, några moln, solen tittade fram lite då och då och temperaturen var alldeles lagom.
Släppte Max i ena delen av såten där det började med storskog. Han drar iväg och sökte fantastiskt, Sora blev visst lite sur, men jag tänkte att hon får komma loss senare eller när jag märker att Max inte riktigt får till det. Det är trots allt så att Sora, den gamla rutinerade damen, vet vad hon gör, hon reder ut de spåren som Max helt förirrar sig i, i sin ungdomliga iver.
Men det vart ingen tvekan idag att Max visste vad han skulle göra: genom storskogen, in i en tätning och där blev det grova skall och stilla stående. Älg. Härligt. Kunde meddela på radion att det nog är älg inne där i det täta med hunden framför. Han jobbade där inne i ca 10min, släppte och kom tillbaka till mig. Bussade då på honom igen och han tog upp igen. Det gick loss till sist och ut över en står åker och bort mot grannarna. Det var en ensam vuxen, så ändå inget att skjuta. Max släppte rätt omgående, som han brukar göra, kom tillbaka och vi fortsatte genom såten. Det blev ett drev på okänt, troligen rådjur, som smet genom. Sen paus och min gamla Sora fick komma ut. Även hon bjöd på ett  fint drev i den lilla såten hon fick gå.
Nu myser vi hemma hela kvällen, njuter av värmen inne i huset och drömmer om älgar i planteringen. Bilden från skogen, wow, ja, inte mycket att se, men det var en video som jag hoppades kunna fånga älgen med, misslyckades, det var alldeles för tät ju.
Ho-Rüd-Ho.

 ********************