2021-12-18: Stolpe ut

jagdterrier 21 038Som det kan vara alltså. Vissa gånger är det som förtrollat: inget vilt hemma, trots att det annars brukar finnas gott om! Har under de senaste 2 veckorna bara varit och släppt Max i skogen för att han ska få träna på, rätt roligt att göra det helt utan press att prestera för passkyttar. Det är nog det bästa på det hela med unghund: att gå ensamt, bara hund och jag, låta honom jobba och lära och få sina erfarenheter och framför allt glädjas åt när jag ser att han börjar förstå! Nu har jag börjat att gå iväg när han är ute på sök/drev och han har börjat förstå att han ska ta mitt spår för att hitta. Fungerar fint många gånger, vissa får jag väl gå honom till mötes.
Idag så har vi dock varit iväg på inbjuden jakt igen. Släppte båda hundar, en i taget, men ingen fick upp något. Va?!? Helt otroligt, det brukar ju finnas och bli något drev i alla fall, men ikke idag. Helt tomt, prestationsångest uppe i halsen, men alla förstod ju att GPS-en var röd av spåren efter hundarnas sök och hade det funnits, hade de hittat. Nix.


Så det blev korvgrillning och tjat istället. Gott det med.
Konstig vinkel på bilden, ser ut som om hundarna parar sig, men Sora ”hänger” bara i kopplet lite i luften, för ivrigt på att få släppas. Ha, ha.
Ho-Rüd-Ho.

 ************************